Sloh je základem života. Děkuji za tento dar!

Alexandr maly

10. února 2007 v 16:48 | rori |  Alexandři
Alexandr malý (Psittacula krameri)
Délka: 40 cm
Popis: hlava: zelená, u samce s černým a vzadu rúžovým proužkem pod lícemi, oči: se žlutou duhovkou, zobák: červený, krk a prsa: žluté, břicho a ocas: zelené, křídla: zelená, nohy: zelenošedé
Výskyt: střední a severovýchodní Afrika, Afghánistán, Pákistán, Indie,Nepál, Srí Lanka, na mnoha dalších místech byl vysazen
Život v přírodě: tvoří hejna, žije nadmořských výškách do 1600 m, v lesích, v otevřené krajině, v zemědělské krajině, v parcích, blízkosti lidských obydlí, na kukuřičních plantážích
Hnízdění: od února do dubna, v dutinách vysokých starých stromů, ve skalních a zemních děrách, ve zříceninách lidských staveb, samice snáší 2-4 vejce, mláďata se líhnou za 22-24 dní a opouštějí hnízdo po 7 týdnech
Potrava: směs pro střední papoušky, ovoce, zelenina, zelené krmivo, piškoty, větvičky k okusování, při krmení mláďat vaječná směs
Délka života:25 let
Obrázky:
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 nikča nikča | 4. srpna 2009 v 14:23 | Reagovat

ja mam alexandra maleho. je to kluk jmenuje se alex.když ho pustíme tak líta jak blazen,jinak mam i jina zviřata psa,2 křečky a koně.   ;-)

2 Marča Marča | 19. listopadu 2011 v 10:36 | Reagovat

My máme doma taky alexandra malýho. Jmenuje se Lexa! A nikdy nevíš co udělá :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama