Sloh je základem života. Děkuji za tento dar!

Alexandr rudohlavý

10. února 2007 v 16:55 | rori |  Alexandři
Alexandr rudohlavý
Délka: 33 cm
Popis: hlava: u samce tmavě červená s černým proužkem pod lícemi, u samice modrošedá, oči: se žlutou duhovkou, zobák: žlutý, krk, prsa, břicho a ocas: zelené, křídla: zelená, u samce s červeným proužkem, nohy: zelenošedé
Výskyt: Indie, západní Pákistán, Bhútán, zápdní Bengálsko, Nepál, Sri Lanka
Život v přírodě: žije v párech, malých skupinách i ve velkých hejnech, v nadmořských výškách do 1500 m, v horách, v lesích a pralesích, v zemědělské krajině
Hnízdění: od listopadu do dubna, koloniálně v dutinách stromů, samice snáší 4-5 vajec, mláďata se líhnou za 22-24 dní a opouštějí hnízdo po 7 týdnech
Potrava: směs pro střední papoušky, ovoce, zelenina, zelené krmivo, piškoty, větvičky k okusování, piškoty
Délkaživota:30 let
Obrázky:
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama